تهیه لیست خرید جهیزیه

اردیبهشت 19, 1402
دسته‌بندی نشده
تهیه لیست خرید جهیزیه

خوب اول بهتون پیشنهاد میکنم اگر گام اول خرید جهیزیه رو مطالعه نکردید حتما قبل از این که گام تهیه لیست خرید جهیزیه رو شروع کنید به خوندن برید گام قبلی رو بخونید . گام اول در رابطه با زمان شروع خرید جهیزیه و زمانبندی و در رابطه با تعیین بودجه خرید جهیزیه و نحوه گرفتن وام ازدواج نوشته شده . حالا توی گام دوم قصد داریم به یک نکته مهم و اساسی دیگه توی مراحل خرید جهیزیه اشاره کنیم . تهیه لیست خرید جهیزیه . شما حتی اگر بخواید برید سوپر مارکت و یک سری وسایل برای خونه بخرید باز هم از قبل یک لیست تهیه میکنید که یه وقت چیزی از قلم نیوفته . حالا فکر کنید خرید جهیزیه که صدها قلم وسیله مختلف باید خریده بشه و همه این لوازم مربوط به یک مغازه هم نیست ، چقدر میتونه سخت باشه اگر یک لیست کامل و دقیق از لوازمی که باید خریده بشه نداشته باشیم .

طبق تجربه و صحبت با کسانی که بدون داشتن لیست اقدام به خرید جهیزیه کردن و اون هایی که با داشتن لیست نسبت به خرید اقدام کردن ، به این نتیجه رسیدیم که کسایی که لیست نداشتن هم هزینه بیشتری بابت خرید جهیزیه پرداخت کردن ، هم تایم بیشتری برای خرید صرف کردن و علاوه بر این موارد این که یک سری چیزهارو هم از قلم انداخته بودن و به جاش کلی لوازمی خریده بودن که هیچ نیازی به خریدشون نبوده . به همین خاطره که میگیم داشتن یک لیست جهیزیه کامل و اصولی خیلی مهمه . البته اگر سری به سایت ما بزنید میبینید که ما مقالات متعددی برای لیست خرید جهیزیه نوشتیم . حالا الان باید ببینیم که اصلا چجوری باید یک لیست جهیزیه کامل بنویسیم که کاملا اصولی و مطابق با شرایط ما باشه .

تهیه لیست خرید جهیزیه

چگونه لیست خرید جهیزیه بنویسیم ؟

چیزی که خیلی مهمه اینه که اصلا باید چگونه لیست خرید جهیزیه بنویسیم ؟ همونطوری که خودتون هم حتما میدونید شرایط ها اصلا مثل هم نیستن . اگر 10 تا دختر هم زمان با هم در حال ازدواج باشن مطمعنا جهیزیه هیچ کدوم از این 10 نفر مثل هم نمیشه . متراژ خونه ها و تعداد اتاق هاشون با هم متفاوته ، سلیقه این افراد با هم متفاوته ، سبکی که میپسندن متفاوته ، میزان بودجه ای که دارن با هم متفاوته ، رسم و رسوماتشون توی خرید جهیزیه ممکنه متفاوت باشه و خیلی موارد دیگه که تاثیر زیادی توی اقلام این لیست ایجاد میکنه پس اگر اصول نوشتن لیست خرید جهیزیه رو بدونیم میتونیم خیلی راحت برای خودمون با توجه به شرایط یک لیست جهیزیه کامل بنویسیم .

بررسی محل زندگی

قبل از هر چیزی شما باید بدونید متراژ خونه ای که قراره بعد از ازدواج توش زندگی کنید چقدره چون برای خرید فرش به دونستن این مورد نیاز دارید . این که چه تعداد فرش چند متری میخواید و اتاق هاتون چندتاست و هر کدوم چند متریه و فرش چند متری لازم داره همه مستلزم اینه که بدونید خونه چند متریه . علاوه بر اون باید بدونید سبک خونه چطوریه و مثلا چند دست مبل نیاز داره و یا این که اصلا جایی برای گذاشتن میز نهارخوری داره یا نه . این موارد و موازد زیاد دیگه ای بستگی به این داره که ابتدا خونتون مشخص بشه . البته اگر قرار باشه خونه اجاره کنید معمولا از 2 تا 3 ماه قبل به دنبال خونه میرید که خوب نمیشه خرید جهیزیه رو به اون موقع موکول کرد پس باید چه کرد ؟

در این مواقع شما میتونید همه وسایل رو بخرید اما خرید فرش و پرده رو به مرحله آخر عقب بندازید تا خونه مشخص بشه بعد خرید کنید . البته اینم بگیم که شما موظف نیستین کل خونه رو از جهیزیه پر کنید . شاید خونه آقای داماد یک خونه دوبلکس 400 متری با 5 تا اتاق باشه دیگه شما که نباید برای کل خونه فرش و پرده بخرید و یا 4 دست مبل بدید که این خونه پر بشه . خرید جهیزیه هم یک اصول و قواعدی داره که نباید از اون فراتر برید چون اینطوری توقع داماد و خانواده داماد و حتی دخترتون رو بالا میبرید و در مراحل بعدی مثل سیسمونی و … هم مجبوری سنگ تموم بزارید . در ضمن یادتون نره شاید شما دختر و یا پسر دیگه ای هم داشته باشید که بعدا باید هر طور که برای این بچتون خرید کردید برای بعدی ها هم همین کارو کنید و این در حالیه که با توجه به شرایط جامعه و تورم سر سام آور شاید تا چند سال بعد شرایطش نباشه .

تهیه لیست خرید جهیزیه

مرحله به مرحله جلو بروید

خوب نکته بعدی که در تهیه لیست خرید جهیزیه باید رعایت کنید اینه که مرحله مرحله و اتاق به اتقا جلو برید و شروع کنید به نوشتن . مثلا بنویسید برای اتاق پذیرایی چه چیزهایی لازمه ، برای اتاق خواب چه لوازمی میخواید و اتاق مهمانتون چه لوازمی نیاز داره . به این سبک جلو برید و تک تک مکان های خونه رو با ریز بینی لوازمی که نیاز دارن رو بنویسید . پذیرایی ، تراس ، اتاق خواب ، اتاق مهمان ، سرویس بهداشتی ، حمام ، آشپزخانه از مکان هایی توی خونه هستن که یک سری لوازم لازم دارن . حالا بعد از اون جدا لوازم خوراکی و مصرفی ، لوازم بهداشتی و اینجور چیزهارو شروع کنید به نوشتن که تا آخر دیگه چیزی از قلم نیوفته . اگر به این سبک جلو برید دیگه مطمعنا چیزی از یادتون نمیره چون با دید باز این لیست رو نوشتین .

البته پیشنهاد میکنم توی نوشتن لیست یکم دست و دلبازی به خرج بدین . یک سری لوازم که شاید اصلا ضروری نباشن رو هم بنویسید اما در آخر اگر نتونستید اون هارو بخرید خطشون بزنید . از اکسسوری و لوازم تزئینی قافل نشید و برای هر محل حداقل یک یا دو مورد لوازم تزئینی بنویسید که خریداری بشه .

دسته بندی کنید

حالا که لیست شما کامله و همه موارد رو توی لیست خرید جهیزیه عروس نوشتید وقت اون رسیده که لوازمی که نوشتید رو دسته بندی کنید . مثلا بر اساس لوازم چوبی ، لوازم پلاسکو ، لوازم برقی و … دسته بندی کنید که بدونید توی یک فروشگاه که میرید چه چیزهایی باید بخرید . مثلا جارو برقی ، تلویزیون ، اتو ، پنکه ، یخچال همه وسایل برقی ان اما یک سری برای آشپزخانه و یک سری برای پذیرایی و یک سری دیگه هم برای اتاق مهمانن . ما لیستمون رو برای نوشتن اتاق به اتاق پیش بردیم اما برای خرید باید بر اساس دسته بندی محصول جلو برید که چیزی از قلم نیوفته . البته بعد از دسته بندی اصلا اون لیست اولیه رو دور نندازید که بدونیم لیست اولیه و وسیله های هر محل چه چیزهایی بودن .

تهیه لیست خرید جهیزیه

با توجه به بودجه اولویت بندی کنید

همونطور که توی گام اول هم گفتیم همه برای خرید جهیزیه بلاخره یک بودجه مشخص شده ای دارن و شما قبل از هر چیز باید بودجه ای که میتونید هزینه کنید رو تعیین کنید . حالا با توجه به این بودجه که در اختیار دارید باید جلو برید و اولویت بندی کنید . مثلا خونه بدون فرش و یخچال و تلویزیون که نمیشه اما اگر سرخ کن نخرید یا توستر هیچ اتفاقی نمیوفته . پس اول لوازم مهم و ضروری رو اولویت بندی کنید و تخمین بزنید برای خریدشون چقدر هزینه لازمه و جمع بزنید . حالا ببینید چقدر از بودجه شما باقی مونده یکی یکی از لوازم دیگه بیارید توی اولویت تا جایی که دیگه بودجه شما تموم بشه و به قول معروف کفگیر به ته دیگ بخوره . البته اینم میدونیم که خرید جهیزیه یک پروسیه تقریبا طولانیه پس اصلا ناراحت نباشید چون تا آخر ممکنه باز پولی جور بشه تا بقیه لوازم لیستتون رو هم بخرید . البته میتونید با مشورت با همسرتون روی کادو های نامزدی و عقد و پاگشایی هم حساب کنید .

لوازم اضافی را خط بزنید

البته وقتی که خودتون تهیه لیست خرید جهیزیه رو با توجه به شرایط خودتون و بودجه و خیلی چیزهای دیگه به صورت اختصاصی بنویسید برای خودتون دیگه لوازم اضافی توی لیست نیست که بخواید خط بزنید اما باز هم یک نگاه به لیست بندازید و ببینید از توش چه چیزهایی رو میتونید حذف کنید که به نوعی غیر ضروریه و نبودش هم توی جهیزیه مشکلی ایجاد نمیکنه . اگر داشتید همین مواردی رو توی لیست بهتره که خطشون بزنید .

رسم و رسومات را در نظر بگیرید

ما قبلا یک مطلب در مورد رسم و رسومات خرید جهیزیه توی ایران نوشته بودیم . با توجه به اون مطلب و چیزی که خودمون شنیدیم اینو میدونیم که توی هر شهر و استانی از کشورمون برای خرید جهیزیه یک رسم و رسوم خاص وجود داره که اگر اونو رعایت نکنید از دید برخی از اقوام و به خصوص بزرگتر های فامیل سنت شکنی کردین و یا جهیزیتون ناقصه پس بهتره اول ببینید رسم و رسوم شهر شما شامل چه چیزهاییه . مثلا قدیم رسم بود که روی جهیزیه آفتابه و لگن مسی میدادن اما الان همون آفتابه پلاستیکی هم دیگه نمیدن چه برسه به آفتابه لگن مسی . اما همین چند وقت پیش یک خبری رو خوندم که نوشته بود یک عروس و داماد در دوران عقد جدا شدن حالا چرا چون مادر شوهرشون اعتقاد داشت به ما توهین شده و جهیزیه عروس ناقصه چون آفتابه و لگن مسی نیاورده و ما رسم داشتیم .

البته که این موارد به ندرت پیش میان اما اگه رسم و رسوم خاصی دارید حتما اون رو هم در خرید لحاظ کنید .

تهیه لیست خرید جهیزیه

امتیاز مطلبpost
پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *