از بین بردن رسوب کتری و سماور [ انواع راهکار های طبیعی ]

شهریور 14, 1402
بلاگ
از بین بردن رسوب کتری و سماور

بهترین روش برای از بین بردن رسوب کتری و سماور چیست ؟ تا به حال دیدید که وقتی چای رو میل می کنیم مزه خاصی دارد و یا آن طعمی که باید را ندارد ، قطعا در این حالت مشکل از رسوب کتری و یا سماور شما است . اگر مدتی از کتری و سماور خود استفاده کنید ، متوجه رسوبات ضخیمی خواهید شد و با توجه به آن که این رسوبات در طعم چای تاثیر زیادی داردند خیلی از ما ها به دنبال بر طرف کردن و از بین بردن این رسوبات هستیم که در اینجا آن ها را بررسی کردیم .

علاوه بر طعم بد ، این رسوبات آهکی می تواند ظاهر بدی هم به چای بدهد به این دلیل که آب جوش کمی حالت کدر پیدا می کند و بد رنگ می شود و در نتیجه کیفیت چای شما نیز پایین می آید . معمولا برای از بین بردن رسوبات کتری و سماور راه های بسیار متفاوتی نیز وجود دارند که در ادامه آن ها را بررسی می کنیم . علاوه بر این مطلب توصیه می کنیم مطلب از بین بردن بوی بد لیوان را هم مطالعه کنید .

زمان تخمینی مطالعه: 10 دقیقه

راه های رسوب زدایی کتری و سماور

برای از بین بردن رسوب کتری وسماور راه حل های متفاوتی نیز وجود دارند که بری از این راه حل ها به صورت طبیعی می باشد و برخی دیگر کمی شیمایی هستندکه در ادامه ی این مطلب ما تمام این راه حل ها را بررسی کردیم ، اما ترجیحا برای حفظ سلامتی بهتر است که اولویتتان تست راه حل های طبیعی باشد .

راه های رسوب زدایی کتری و سماور

داغ کردن کتری :

یکی از ساده ترین راه برای از بین بردن رسوب کتری و سماور که نیاز به هیچ وسیله دیگری هم ندارد و به راحتی در منتزل می توانید انجام دهید ، داغ کردن کتری بر روی شعله حرارت است . شما باید کتری را به اندازه داغ کنید و سپس درون آن آب سرد و یا آب یخ بریزید تا جرم کتری جدا شود . نکته مهم در اینجا این است که اگر کتری بیش از اندازه داغ شود ، ممکن است لحیم آن نیز از بین برود . شوکی که پس از ریختن آب سرد به کتری و رسوب آن وارد می شود باعث می شود تا این رسوبات آهکی به راحتی جدا شوند .

استفاده از سرکه :

می توانید از سرکه استفاده کنید ، برای از بین بردن رسوب به کمک سرکه لازم است درون کتری سرکه بریزید و آن را بر روی حرارت قرار دهید و در نهایت ده دقیقه صبر کنید تا بجوشد ، پس از گذشت این ده دقیقه باید آب کتری را خالی کنید و آن را بشویید و مجددا دو مرتبه کتری را پر از آب کنید وبزارید روی حرارت تا بجوشد . این کار باعث می شود تا بوی نامطبوع سرکه به صورت کامل از بین برود .

استفاده از آب لیمو :

یکی دیگر از راه ها استفاده از آب لیمو و یا لیمو ترش می باشد . اگر قرار است از لیمو ترش استفاده کنید ، برای انجام این روش باید درون کتری چند عدد لیمو ترش بریزید و به مقدار لازم درون آن آب بریزید و حدودا ده دقیقه صبر کنید تا آب به جوش آید و صبر کنید تا در نهایت رسوب ضخیم کتری از جداره و دیواره کتری آن نیز جدا کنید .

از بین بردن رسوب کتری با آب لیمو

استفاده از جوش شیرین :

جوش شیرینی یکی از کاربردی ترین موادی است که تا به حال به عمرتان دیده اید ، از جوش شیرین برای از بین بردن بوی بد ظروف ، روشن کردن و تمیز کردن لکه ها و حتی برای رسوب زدایی هم مورد استفاده قرار میگیرند . در اینجا باید مقدار مشخصی از جوش شیرین را با آب ترکیب کنید و سپس آن را درون کتری بریزید . در ترکیب آب و جوش شیرین باید بگوییم که مقدار آب باید دو برابر میزان جوش شیرین باشد . در رابطه با رسوب زدایی با جوش شیرین باید بیان کنیم که این روز کمی زمان بر است و نسبت به دیگر روش ها برای نتیجه گیری مطلوب باید چندین بار این مراحل را تکرار کنید تا در نهایت رسوب کتری نیز از بین برود .

حلال های آهک :

یکی از ساده ترین راه ها برای رسوب زدایی کتری و سماور ، استفاده از حلال های آهک می باشد . اما خوب ما توصیه می کنیم ابتدا راه های طبیعی را امتحان کنید و اگر نتوانستید رسوب کتری و سماور را از بین ببرید در آن صورت می توانید از حلال های آهک نیز استفاده کنید .

استفاده از سیب زمینی رنده شده :

از دیگر راه حل ها برای از بین بردن رسوب کتری و سماور ، استفاده از سیب زمینی رنده شده می باشد . در این روش با توجه به اندازه و حجم کتری و سماور باید تعداد سیب زمینی ها را مشخص کنید اما معمولا دو تا سه عدد سیب زمینی کافی است ، ابتدا باید سیب زمینی ها را به خوبی رنده کنید و سپس باید درون آن آب بریزید و آن را بر روی حرارت قرار دهید و به مدت نیم ساعت صبر کنید تا آب به جوش آید .

پس از گذشت این مدت زمان نیم ساعته یک تکه زاج سفید نیز در آن بریزید ، توجه داشته باشید که این تیکه زاج سفید را باید از قبل بکوبید ، پس از ریختن زاج حال باید به مدت زمان نیم ساعت دیگر صبر کنید تا آب به جوش آید . پس از آن در نهایت آب درون کتری و سماور را خالی کنید و به خوبی آن را بشویید . برای آن که مطمئن شوید کتری به خوبی تمیز شده است در انتها مجددا کتری و سماور را پر از آب کنید و آن را بر روی گاز بگذارید تا آب به جوش آید .

استفاده از نوشابه : رسوب زدایی فوری

اگر به دنبال یک روش فوری برای از بین بردن رسوب کتری و سماور هستید ، بی شک نوشابه می تواند برای شما موثر باشد . برای این کار باید نوشابه درون کتری و یا سماور بریزید و سپس آن را بر روی شعله گاز قرار دهید تا به جوش آید . پس از گذشت چند دقیقه از زمان جوش آمدن ، کتری را از روی حرارت بردارید و کمی صبر کنید تا درجه حرارت محلول نیز پایین بیاید .در نهایت پس از گذشت یک ساعت کتری و یا سماور را بشورید و آبکشی کنید . با این کار جرم های کتری و سماور شما نیز از بین می رود .

رسوب زدایی کتری و سماور با نوشابه

از بین بردن رسوب کتری در فریزر :

آن دسته از کتری و سماور هایی که ابعاد کوچکی دارند را می توانید به این روش رسوب زدایی کنید ، در این روش باید ابتدا کتری را پر از آب کنید و حدودا برای یک روز آن را درون فریزر قرار دهید ، در مرحله بعدی باید کتری را بشویید و سپس درون آن را پر از آب کنید و در نهایت اجازه دهید تا آب به نقطه جوش برسد تا تمامی جرم های آهکی آن از بین برود .

استفاده از گوش ماهی و فلس صدف :

از دیگر روش ها برای از بین بردن رسوب کتری و سماور ، استفاده از فلس صدف می باشد ، برای این کار باید فلس صدف را در داخل کتری و یا سماور بریزید تا رسوبات آهکی نیز جذب آن شود . استفاده از این روش باعث می شود تا کتری و سماور جدیدی که خریداری کرده اید رسوبات را به خود جذب نکند و یا پس از رسوب گیری کتری ، رسوب جدیدی در آن تشکیل نشود .

راه های جلوگیری از رسوب کتری :

برای جلوگیری از ایجاد رسوب می توانید از گوش ماهی نیز استفاده کنید . گوش ماهی ها با توجه به خاصیتی که دراند می تواند رسوبات را به خود جذب کند و از ایجاد رسوب جدیدی نیز جلوگیری می کند .

پس از هر بار استفاده بهتره که روزی یک بار کتری را با حوله مرطوب تمیز و یک حوله نرم خشک کنید .

برای جرم گیری کتری و سماور نباید خیلی آن را محکم بسایید و بهتر است از شوینده های صنعتی نیز استفاده نکنید .

راه های جلوگیری از رسوب کتری و سماور

فواید رسوب کتری :

برای جوشاندن آب از کتری ها بهتره که از کتری های استیل و شیشه ای و برنز نیز استفاده کنید و بهتر است که به هیچ عنوان از ظروف غیر استاندارد مثل ظروفی چون آلومینیوم و قلع نیز استفاده کنید .

در رابطه با رسوب کتری باید بیان کنیم که از نظر برخی از پزشکان ، رسوب کتری همان کلسیم و منیزیم رسوب شده است که بهتر است آن را از بین نبریم و در حقیقت این دو عنصر منیزیم و کلسیم نقش اساسی در سلامت و عملکرد قلب و عضلات آن دارد . درست است که رسوبات باعث ایجاد تغییر در طعم آب جوشیده شده و رنگ آن می شوند اما بودن آن ها مضر نست و بلکه دارای فوایدی هم می باشد . چرا که آب جوشیده شده در کتری های رسوب گرفته سرشار از منیزیم و کلسیم می باشد و استفاده از این نوع آب جوشیده باعث می شود تا از عناصر موجود در آن استفاده کنیم .

رسوب کتری خوبه یا بده ؟

یکی از پر تکرارترین سوالات در رابطه با رسوب کتری ، این سوال می باشد که آیا رسوب کتری خوبه یا بده ؟! در پاسخ به این سوالات باید بیان کنیم که عده ای از پزشکان بر این فرضیه هستند که بدن انسان به همه ی املاح موجود در آب نیز احتیج ندارند . چرا که وجود این املاح در آب می تواند باعث افزایش املاح معدنی در بدن انسان شود . بنابراین این موضوع باعث ایجاد بیماری هایی چون نارسایی کلیه و تضعیف سیستم عصبی و حرکتی می شود .

در حقیقت تراکم این املاح در آب برای بیماری های کلیوی بسیار خطرناک است و موجب بیماری های خطرناک میشود . لازم به ذکر است که سدیم موجود در آب می تواند باعث تاثیرات مخربی بر سیستم گوارش شود . وجود رسوبات می تواند باعث تغییر کیفیت و طعم آب شود .

موضوع دیگری که در اینجا باید بیان کنیم که این است که رسوبات ضخیم همانند یک عایق ضخیم عمل می کند که باعث می شود برای حرارت کامل کتری انرژی بیشتری صرف شود چرا که تبادل حرارت دیرتر اتفاق می افتد .

نکته دیگر در اینجا این است که وجود رسوب در کتری می تواند باعث شود تا دیواره درونی کتری دچار خوردگی شود . در کل بهتون توصیه یم نیم که خیلی روی رسوبات کتری حساس نباشید و زمانی که متوجه شدید که رسوبات در کتری ضخیم شده است تصمیم به رسوب زدایی آن کنید و اقدام به تمیز کردن آن کنید .

امتیاز مطلبpost
پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *