مضرات دستگاه میوه خشک کن [عوارضی که شاید اطلاع نداشته باشید]

بهمن 18, 1399
بلاگ
مضرات میوه خشک کن

میوه خشک کن ها را می توان جزو دسته پر طرفدار ترین تنقلات ها به حساب آورد که از محبوبیت بسیار بالایی نیز برخوردار هستند ، برخی میوه ها را بر روی پارچه و یا سینی می چیدند و آن ها را در مقابل نور آفتاب قرار میدهند تا به آرامی میوه ها خشک شود اما متاسفانه این روش نیازمند زمان زیادی بود و لازم بود تا حداقل یک تا سه شبانه روز صبر کرد ، اما با دستگاه میوه خشک کن می توان انواع میوه ها را در مدت زمان کمتری حتی در فصول سرد خشک کرد ، به هرحال برخی هستند که خشک کردن میوه ها را به صورت طبیعی ترجیح می دهند و بر این باور هستند که میوه خشک کن ها دارای مضرات و معایبی هستند ، حال می خواهیم مضرات دستگاه میوه خشک کن و معایب میوه خشک کن سایا را با هم بررسی کنیم .

راستی اگر میخوای بهترین مارک های میوه خشک کن را بشناسی توصیه می کنم مقاله بهترین مارک میوه خشک کن چیست را مطالعه بفرمایید .

زمان تخمینی مطالعه: 10 دقیقه

مضرات میوه خشک کن

معایب میوه خشک کن

مضرات دستگاه میوه خشک کن چیست ؟ میوه هایی که درون میوه خشک کن تهیه می شوند ضرر دارند ؟ و … در ادامه جواب این سوالات را پیدا خواهیم کرد .

معایب میوه خشک کن
مدت زمان زیاد خشک شدن میوه ها
خوب خشک نشدن آب میان بافتی
صدای میوه خشک کن
تغییر رنگ میوه ها
مصرف برق دستگاه میوه خشک کن

1. مدت زمان خشک شدن میوه ها

درست است که تا حدودی گفتیم مدت زمان خشک شدن میوه ها در میوه خشک کن کوتاه تر از روش طبیعی است اما با این حال فرق خیلی چندانی با یکدیگر ندارند و ممکن است تا 8 یا حتی 12 ساعت خشک کردن میوه ها درون میوه خشک کن ها به طول بیانجامد ، حتی دستگاه هایی که از توان بسیار پایینی برخوردار هستند ممکن است این میوه ها تا 48 ساعت هم خشک کنند . که در این مدت زمان قطعا ممکن است باعث مضراتی بر روی میوه ها شود .زمان طولانی کار میوه خشک کن را می توان یکی از اصلی ترین معایب میوه خشک کن ها چون معایب میوه خشک کن سایا نیز دانست.

برای اطلاعات بیشتر در مورد زمان خشک شدن میوه های مطلب مدت زمان خشک شدن میوه در میوه خشک کن را مطالعه کنید .

2. خشک نشدن آب میان بافتی

درون میوه خشک کن ها ، تکه های میوه کاملا به صورت یکسان درون ظرف قرار نمیگیرند به همین دلیل ممکن است آب میوه ها به طور کامل خشک نشوند ، وقتی بعد از اتمام کار شما میوه های خشک شده را برای نگهداری جمع آوری کنید متوجه می شوید به این دلیل که جریان عمودی درون میوه خشک کن وجود ندارد آب میوه ها هم به طور کامل خشک نمی شود و ممکن است میوه خشک ها کپک بزند و خراب شود و کپک زدن یک دانه میوه خشک در بین بقیه میوه ها سبب خراب شدن بقیه میوه ها می شود .

با از بین رفتن رفتن آب میوه ها ارزش غذایی انان از بین می رود و ویتامین c آنان تا حد زیادی کاهش پیدا می کند و به طور کلی وقتی آب میان بافتی میوه ها از بین می رود طراوت آنان هم از بین می رود .

3. صدای میوه خشک کن

یکی دیگر از مضرات دستگاه میوه خشک کن ها صدای آنان می باشد . میوه خشک کن ها در زمان کار صدایی شبیه به صدای فن از خود تولید می کنند که این نوع صدا ممکن است برای عده ای اذیت کننده باشد ، پس بنابراین اگر فکر می کنید صدای میوه خشک کن ها اذیت کننده است پیشنهاد می کنم به سراغ این دستگاه نروید .

4. تغییر رنگ میوه ها

میوه هایی که درون میوه خشک کن خشک می شوند به دلیل حرارت زیادی که دریافت می کنند ممکن است تیره رنگ شوند و به رنگ قهوه ای در بیایند در این حالت آن طراوت و شادابی اولیه را از دست می دهند و این تغییر رنگ هم به دلیل فعال شدن برخی از آنزیم ها است . برخی برای سفید و نرم ماندند میوه های خشک از ترکیبات گوگردی و سولفیدی استفاده می کنند اما خب این ترکیبات ممکن است باری عده ای خطرناک و حساسیت زا باشد .

5. مصرف برق دستگاه میوه خشک کن

میوه خشک کن ها با توجه به این امر که نوعی دستگاه برقی محسوب می شوند و ساعت ها لازم است تا کار کنند ، مصرف برق بالایی هم دارند که بر روی هزینه های برق تاثیر گذارند ، در کل قبل از خرید لازم است به این نکته توجه ویژه ای داشته باشید .

پیشنهاد مطلب : مصرف برق میوه خشک کن چقدر است ؟

مصرف برق دستگاه میوه خشک کن

معایب میوه خشک کن سایا

همانطور که مشخص است میوه خشک کن ها چون میوه خشک کن سایا دارای معایب و مضرات خاصی نیستند ، عده ای از افراد فکر می کنند خشک کردن میوه ها در این نوع میوه خشک کن ها بسیار مضر است و باعث می شود تا تمام ویتامینه ها و مواد مغذی میوه ها از بین برود که در حقیقت در اینجا باید بیان کنیم که این طرز فکر نیز اشتباه بوده است و اصلا همچین امکانی نیز وجود ندار ، تنها عیبی که می توان از میوه خشک کن ها گرفت ، مدت زمان طولانی کار آن ها برای خشک کردن میوه ها می باشد که این موضوع کاملا طبیعی است چرا که میوه ها در تایم طولانی با حفظ مواد غذایی رطوبت خود را از دست می دهند .

برای شناخت بهتر میوه خشک کن های سایا یا پارس خزر ، مطلب کیفیت میوه خشک کن سایا رو بهتون پیشنهاد میدم .

مزایای استفاده از میوه خشک کن ها

حال که با معایب و مضرات میوه خشک کن ها آشنا شده ایم بهتر است مزایای استفاده از میوه خشک کن ها را هم بررسی کنیم .

میوه و سبزی خشک کن سایا مدل GP 103

.ابعاد : ۱۸۰ × ۲۹۰ × ۲۹۰ سانتی‌متر

.با امکان شست ‌و ‌شوی آسان سینی ‌های خشک‌ کن

.توان : ۲۵۰ وات

.جنس بدنه : پلاستیک

میوه و سبزی خشک کن سایا مدل GP-102

.ابعاد : 17*17*29 سانتی متر

.دارای سیستم عبور هوای گرم 

.مناسب برای خشک کردن خوراکی‌ها، سبزی‌های معطر، میوه‌ها و حتی گل‌های تزئینی

.جنس بدنه : پلاستیک

میوه خشک کن متئو مدل MFD 30

.ابعاد : ۱۷.۵ × ۲۴ × ۲۶.۴ سانتی‌متر

.تعداد طبقات : 5 طبقه

.جنس سینی‌ ها: پلاستیکی

.جنس بدنه : پلاستیک

میوه خشک کن رومانتیک هوم مدل DFF33

.ابعاد : ۱۹×۲۶×۳۴ سانتی‌متر

.وزن : 2.5 کیلوگرم

.قابلیت شست‌وشوی لوازم جانبی در ماشین ظرفشویی

.طول سیم : ۹۵ سانتی متر

میوه خشک کن مایر مدل MR-2929

.ابعاد : 25*25*33 سانتی متر

.وزن : ۲.۸۰۰ کیلو گرم

.توان : ۴۰۰ وات

.جنس بدنه : پلاستیک

میوه خشک کن دسینی مدل ۲۰۰۰

.ابعاد : 29*29*24 سانتی متر

.طول سیم : نیم متر

.توان : ۴۰۰ وات

.جنس بدنه : پلاستیک

میوه خشک کن دسینی مدل 1000

.ابعاد : 30*29*24 سانتی متر

.طول سیم :  سانتی متر

.توان : ۴۰۰ وات

.جنس بدنه : پلاستیک

میوه خشک کن مکسی مدل FR

.ابعاد : 38*38*30 سانتی متر

.5 طبقه سینی قرار گیری میوه 

.قابلیت شستشوی لوازم جانبی در ماشین ظرفشویی

.توان : ۳۵۰ وات

میوه خشک کن مکسی مدل Colection

.ابعاد : 36*36*30 سانتی متر

.توان : ۳۵۰ وات

.جنس بدنه : پلاستیک

.تعداد طبقات : 5 طبقه

میوه خشک کن مدل پروفی کوک کد PC-DR 1116

.ابعاد : 34*26*26 سانتی متر

.قابلیت نمایش دما بر اساس درجه فارنهایت و البته درجه سلسیوس

.مجهز به تایمر الکترونیکی با قابلیت تنظیم بین ۱ تا ۴۸ ساعت

.دارای ۴ طبقه از جنس پلاستیک فشرده شفاف

1. کاربری آسان

تا زمانی که برای اولین بار با وسیله و یا دستگاهی کار نکنید نمی توانید به خوبی پیچ خم آن را متوجه شوید ، پس اینکه برای اولین بار نتوانید به خوبی میوه های خود را درون میوه خشک کن خشک کند اصلا مسئله مهمی نیست چرا که دفعه دوم به خوبی میتوانید از این دستگاه ها استفاده کنید چرا که کار با این نوع دستگاه بسیار راحت و آسان خواهد بود .

2. سلامت

میوه خشک کن ها با هوای گرمی که در دستگاه به جریان می آورند میوه ها را خشک می کنند که در این حالت مواد غذایی و آب میان بافتی میوه ها به طور کامل خشک می شود اما ویتامین ها و آنزیم های آن باقی می مانند و از سلامت بیشتری نسبت به نمونه میوه خشک های کارخانه ای برخوردار هستند چرا که میوه خشک های کارخانه ای که از بیرون خریداری می کنید ممکن است حاوی نمک و یا نوعی مواد نگهدارند که ممکن است برای عده ای حساسیت زا باشد است .

3. صرفه جویی

با استفاد از میوه خشک کن ها می توانید به راحتی میوه هایی که فکر می کند نزدیک به خراب شدن هستند و یا دیگری نمی توانید آنان را تمام کنید را درون این نوع دستگاه ها به راحتی خشک کنید . چرا که میوه های خشک شده نسبت به میوه های معمولی از ماندگاری بالاتری برخوردار هستند .

مزایای استفاده از میوه خشک کن ها

نکات نگهداری از میوه خشک کن ها

حال که با مضرات دستگاه میوه خشک کن ها آشنا شده اید به سراغ نکات نگهداری از میوه خشک ها میرویم.

سرعت میوه خشک ها در جذب رطوبت محیط بسیار بالا است و احتمال کیپ زدن آنان جود دارد بنابراین باید برای نگهداری سالم از میوه خشک ها آن ها را در جایی خشک و خنک نگهداری کنید تا در معرض رطوبت قرار نگیرند و به دور از گرما و حرارت باشند .

زمانی که میوه خشک ها به دلیل حرارتی که برای خشک شدن دریافت کرده اند هنوز داغ و گرم باشند به هیچ وجه نباید میوه ها را سریع جمع آوری کنید و و بسته بندی کنید و بلکه بهتر است صبر کنید تا میوه ها به خوبی خنک شوند و سپس آن ها را بسته بندی کنید .

برای نگهداری از میوه خشک ها از ظروف شیشه ای و پلاستیکی مناسب استفاده کنید که از بهداشت بالایی هم برخوردار هستند ،البته کیسه ها هم گزینه مناسبی برای نگهداری از میوه خشک ها هستند . با توجه به تحقیقات و نتایجات این نوع خشک بار ها تا حدود ده ماه قابلیت نگهداری را دارند .

نکات نگهداری از میوه خشک کن ها

از میوه خشک کن چه استفاده دیگری می شود؟

این نوع دستگاه ها در واقع وسیله ای برای خشک کردن انواع مواد غذایی هستند و تنها مختص به خشک کردن میوه ها نمی باشند ، اما با توجه به این همه ما برای خشک کردن میوه ها به سراغ میوه خشک کن ها می رویم بنابراین به اسم میوه خشک کن شناخته می شوند . با استفاده از این نوع دستگاه علاوه بر خشک کردن میوه ها می توان برای خشک کردن انواع سبزیجات ها ، غلات ، گوشت ها و حتی برای خشک کردن گل برای تزیینات نیز از این دستگاه استفاده کرد .

از دیگر کاربرد هایی که میوه خشک کن دارد تهیه گرانولا و لواشک است البته برای تمام دستور های مواد غذایی مانند ماست و غیره که به دمای ملایم و مداوم نیاز دارند میوه خشک کن ها بسیار کاربردی خواهند بود .

نوع سینی میوه خشک کن

در نظر داشته باشید که میوه خشک کن هایی که سینی گرد دارند برای خشک کردن میوه و سبزی ، گوشت و .. کاربرد دارند و میوه خشک کن هایی که دارای سینی چهارگوش هستند برای تهیه ماست و لواشک قابل استفاده هستند .

معایب میوه خشک کن سایا چیست ؟

در این مطلب ما انواع مضرات دستگاه میوه خشک کن ها را بررسی کرده ایم که توصیه می کنیم قبل از خرید بهترین میوه خشک کن ابتدا این مطالعه را مطالعه کنید .

مدت زمان خشک شدن میوه در میوه خشک کن ها چه اندازه است ؟

این عامل بستگی شدیدی به توان دستگاه و میزان قدرت ان دارد و نمی توان دقیق بیان کرد اما در حالت کلی برا خشک کردن میوه ها درون میوه خشک کن ها حدود 8 تا 12 ساعت و برای برخی مدل های ضعیف تر هم حدود 12 تا 48 ساعت زمان نیاز است .

آیا میوه خشک کن ها سرطان زا هستند ؟

با توجه به مزایا و معایب میوه خشک کن ها که در اینجا بررسی کرده ایم باید بگوییم که این دستگاه ها سرطان زا نیستند .

3.4/5 - (5 امتیاز)
پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *